https://www.youtube.com/watch?v=uPSgpi6Kl1E

BRIEFING

Onze app staat gratis ter beschikking in de Apple Store en bij Google Play. Download deze meteen.

Welkom bij CCC Rally

Normaal start elke rally met een Navigator briefing. Daarin leggen we stapsgewijs de werking van onze rally – app uit. Door Corona kon dit helaas in 2020 en 2021 niet en hadden we ervoor gekozen om de briefing te vervangen door deze instructie. Rally’s beginnen nu weer gewoon met de briefing. Maar we wilden deze uitleg toch laten staan zodat deelnemers zich alvast kunnen oriënteren.

Onze app is zeer gebruiksvriendelijk en het gebruik ervan heeft u zo onder de knie. Voordeel van deze instructie is dat u deze rustig kunt bestuderen. Blijven er toch nog vragen open, geen probleem bij de briefing kunt u rustig vragen stellen. Ik spreek Nederlands, Duits, Engels en Frans. Onze app is ook standaard in deze 4 talen beschikbaar.

Ik wil beginnen met een uitleg over het downloaden van de CCC Rally app, het inschrijven en de voorbereidingen voor de rally.

De CCC Rally app

Onze app staat gratis ter beschikking in de Apple Store en bij Google Play. Download deze meteen.

Om mee te kunnen rijden in een rally dient u eerst de CCC Rally-app te downloaden. Hiervoor moet u een eigen account aanmaken, of, als u al een account heeft, in te loggen.

Voor het aanmaken van uw eigen account vragen wij enkel uw e-mail, een wachtwoord en een gebruikersnaam. Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig.

Omdat wij bij elke Rally’s met onze Rally App rijden heeft u dat eigen account nodig. Uw inschrijving wordt daarna automatisch aan uw account gekoppeld.

Met uw gebruikersnaam en wachtwoord logt u ook in, in onze Rally App. U krijgt na voltooiing van uw inschrijving in de App onder “Mijn Rally’s” direct de rally te zien waaraan u deelneemt.

Als u op deze rally klikt, dan vraagt de app u om een startcode in te voeren. U weet nu dat het downloaden van het Roadboek succesvol was. De startcode zelf krijgt u echter pas bij de briefing te horen. Krijgt u in uw app onder mijn rally’s, geen rally te zien en wordt dus ook geen startcode gevraagd dan is iets fout gegaan met het downloaden van het Roadboek. Bel in dat geval direct met Heinz Jacobs (+31.6.21340002) en wacht zeker niet tot de ochtend van de rally.

Bedenk bij uw inschrijving ook uw eigen teamnaam want die hebben we nodig voor het klassement.

Voorbereidingen:

Zorg dat uw mobiele telefoon voor de rally helemaal opgeladen is en gedurende de hele rally in uw auto aan een oplader aangesloten is. U loopt anders het risico dat uw batterij het einde van de rally niet haalt. Zet ook gedurende de rally de screensaver uit. Daarmee voorkomt u dat uw scherm plotseling sluit en u daardoor eventueel een (belangrijke) invoer mist.

Gebruik van het Roadboek in de app:

Het rijden van een rally volgens het Roadboek in onze app is eigenlijk eenvoudig.

Alle route-opdrachten kunt u op uw mobiele telefoon met een veegbeweging een voor een op uw scherm zien. De app begint automatisch bij de 1e routeopdracht. Alle opdrachten zijn genummerd.

Bij elke routeopdracht moet u zich consequent aan de volgende stappen houden. In elke route opdracht ziet u telkens 4 belangrijke gegevens: Uw dagteller is daarbij uw belangrijkste meetinstrument!                                         

Kijk eerste rechts naar de vermelde afstand in de afbeelding en blijf    gedurende die vermelde afstand dezelfde weg volgen.

Als u deze afstand heeft afgelegd, (dagteller!) moet u de in de afbeelding  getekende wegsituatie aantreffen. In het hiernaast getoonde voorbeeld is dit dus na 1.4 kilometer.

Het bolletje staat voor de positie waar uw auto zich nu bevindt.

De pijl markeert de rijrichting (weg) die u nu moet gaan volgen.

Direct nadat u de door de pijl aangewezen nieuwe weg oprijdt, zet u uw dagteller weer op “Nul”.

Ga nu naar de volgende route opdracht en bekijk als eerste weer de afstand waarover u de zojuist nieuw opgereden weg moet blijven volgen. Enz. enz.

Regelmatig verschijnt in het Roadboek in de afbeelding ook de straatnaam waar u zojuist bent ingereden. Dit is ter controle voor uzelf of u nog op de juiste route rijdt. Rijdt u niet in deze straat, dan heeft u ergens een foutje gemaakt. Rij dan terug naar de laatste straat waar u wel nog op de juiste route zat. U kunt immers in de route opdrachten zowel vooruit als achteruit “swypen”. U kunt dus altijd gemakkelijk terugrijden naar de laatste goede positie (straat) en vandaar de route opnieuw rijden. Tijdverlies is in de rally onbelangrijk.

De Opdrachten onderweg:

Algemeen: alle route opdrachten, bevinden zich uitsluitend aan de rechterkant van uw auto,

Onverharde wegen en doodlopende wegen tellen nooit als een weg, De fotoscenes die u onderweg moet zien te spotten krijgt u, na uw inschrijving, automatisch per mail toegezonden.

Checkpoints en fotoherkenning scenes:

Alle checkpoints en foto herkenning scenes liggen dus steeds rechts van u langs de route en zijn altijd van een code voorzien (2 letters en 2 cijfers) Heeft u een checkpoint of fotoscene gespot, vul dan de bijbehorende code direct in, in de app. NB! Voordat u op “bevestigen” drukt, check eerst of u geen typefout heeft gemaakt in de code. Want, u kunt een code maar eenmaal invoeren. Heeft u een fout gemaakt, voer dan nooit de code opnieuw in! Direct na elke invoer zie je of je antwoord goed was en krijg je de behaalde punten.

Flashback en quizvragen:

Flashback vragen verschijnen (soms) automatisch in de app na het invoeren van een checkpoint. Deze vragen zijn voorzien van een foto en vragen u iets over een zojuist gepasseerde situatie. U krijgt telkens 4 mogelijke antwoorden. (multiple choice) U heeft slechts een beperkte tijd om te antwoorden. Boven in het scherm van de app begint een tijdklokje te lopen dat aangeeft hoelang u (nog) heeft om te antwoorden. Is de tijd verstreken dan verdwijnt de vraag en kunt u niet meer antwoorden. Wees dus op tijd met antwoorden. Aan het einde van de rally is altijd een quiz. Deze bestaat uit 16 vragen (elk met foto en 4 multiple choice antwoorden) waarvoor u ook nu weer een beperkte antwoordtijd heeft. Op de finish locatie ontvangt u de code voor deze quiz. De quiz wordt gestart nadat u deze code heeft ingevoerd. Parkeer dus eerst rustig uw auto alvorens u de code van de quiz invoert!

Na de quiz worden de behaalde punten direct in uw totaalscore verwerkt

AST proeven (max. 8 per rally)

AST Proeven zijn uitdagend om te doen, het zijn trajecten in de route waarop u een bepaalde gemiddelde snelheid zou exact mogelijk moet proberen te rijden. (De target snelheden staan in de app)  u weet dus vooraf wel de target gemiddelde snelheid maar niet hoelang het traject is waarover wordt gemeten. En de wegen zijn zo gekozen dat je niet mooi constant dezelfde snelheid kunt rijden. Gevoel voor snelheid en communicatie tussen de driver en de navigator bepalen hoe succesvol u deze proeven maakt. (Gebruik van meetapparatuur is strikt verboden)

Verkeersveilig rijgedrag, uw eigen verantwoording! 

U bent ook tijdens AST proeven altijd verplicht u aan de geldende verkeersregels te houden.

Ga dus bij eventuele drukte op de weg (auto’s, fietsers of een landbouwvoertuig) geen risico’s nemen om uw targetsnelheid te rijden, Accepteer dat u mogelijk minder punten scoort in deze proef. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw veilig rijgedrag.

AST proeven worden vooraf in de app aangekondigd. U weet daardoor waar zo meteen een AST proef gaat beginnen. De app vraagt u ook alvast de startcode, behorende bij die AST proef, in te toetsen (maar nog niet te BEVESTIGEN) Het begin van elke AST proef wordt altijd aangeduid met een geel – zwart gekleurd lint. (Daarvan staat ook een foto in uw app) Op het moment dat u dat lint daadwerkelijk passeert, bevestigt u de al ingevoerde startcode. De app start nu dat de tijdsmeting. Type vervolgens ook meteen de finishcode in en wacht weer met bevestigen totdat u het finishlint (rood – wit) daadwerkelijk passeert. De app berekend nu exact uw gerealiseerde gemiddeld snelheid en toont ook meteen het gescoorde aantal punten. 15 punten is de maximaal haalbare score voor een AST proef. Hoe minder punten u scoort, des te verder was u verwijderd van de target gemiddelde snelheid. Bij 0 punten zat u er helaas te ver naast.

Uw “live gevecht” met alle andere equipes in de rally: 

In de app ziet u rechtsboven 3 horizontale streepjes voor het MENU, door hierop te klikken kunt u de actuele ranglijst oproepen. U ziet dan steeds de actuele stand in de rally en kunt zo precies volgen op welke plaats uzelf rijdt en wat uw concurrenten doen. NB: Het feit dat u gedurende de hele rally uw eigen scores en die van uw tegenstanders op deze manier kunt inzien, zorgt ervoor dat de rally verandert in een “live gevecht” tussen u en alle andere equipes.

Instagram