CCC Rally app

Algemeen

Een speciaal door CCC Rally BV ontworpen app (voor Android & IOS) vervangt het traditionele Road boek. Deze app kan door iedereen, zowel rallyrijders, als fans, gratis, worden gedownload. De app maakt geen onderscheid tussen fans en Rallyrijders als het gaan om alle relevante informatie over onze activiteiten, onze kalender, resultaten en standen en de verkiezingen in het kader van de “Car of the day” klassementen.

Van traditioneel Roadbook naar CCC Rally App.

CCC App als Roadbook

In eerste aanleg doe de CCC Rally App precies hetzelfde als het traditionele Roadbook. De App geeft u aanwijzingen voor de te volgen route.

U passeert onderweg een checkpoint of opdracht.

CCC Checkpoint

Voorheen noteerde u dit checkpoint op uw A4 antwoordkaart.
Nu voert u het checkpoint in de App in en drukt op "confirm".

CCC App invoer

Na deze invoer wordt het verschil met het traditionele rally - rijden direct duidelijk,
Daar waar u voorheen nog tot het einde van de Rally moest wachten op het resultaat
van uw score, toont de CCC Rally App u meteen:

- Of u (eventueel) eerdere checkpoints heeft gemist
- Of het zojuist genoteerd checkpoint correct was
- En, indien ja, hoeveel punten u zojuist heeft gescoord

CCC CP Correct

Wat doet de CCC Rally - app nog meer. Niet alleen uw score is direct bekend,
de app verwerkt u score ook direct in de de actuele ranglijst. Zo ziet u, al rijdende van seconde tot seconde, welke plek u op enig moment in de ranglijst inneemt.

CCC Live Ranking

De rally krijgt hierdoor een ongekende interactieve beleving!
U bent via de CCC Rally app verwikkeld in een "live" battle met alle andere
deelnemers in de Rally. De rally wordt uitdagend en spannend van start tot finish.

Toegang tot het APP Road boek gedeelte

Alle deelnemers aan een CCC rally krijgen, telkens bij de navigator-briefing in de ochtend van een rally, hun persoonlijke startcode van het Road boek. Eenmaal op het startpodium, activeert u met deze speciale code uw persoonlijk Road boek. Vanaf dat ogenblik fungeert de app volledig als Road boek. Alle voor u relevante informatie over het gebruik van de app als Road boek ontvangt u telkens bij de navigator-briefing in de startlocatie.

CCC Rally App

Gebruik van APP als Road boek

Vanaf het startpodium dirigeert de app u door de rally route, meestal via een bolletje-pijltje opdracht, maar ook via geschreven of gefotografeerde route-aanwijzingen. Alvorens uw start dient u eerst het Roadbook van deze rally op uw apparaat op te slaan. Een Road boek kunt u 2 dagen voorafgaand aan een rally downloaden. U kunt zo daarna de hele rally rijden zonder het hebben van een actieve dataverbinding. Omdat de app echter niet alleen een Road boek functie heeft maar ook naast eigen score, de ranglijsten en uw positie in het klassement verwerkt, is een dataverbinding wel noodzakelijk om van deze feature gebruik te maken. U weet dan immers van seconde tot seconde hoe goed u scoort en waar u zich in het klassement bevindt. Heeft u geen constante dataverbinding, geen probleem, na de finish maakt u verbinding met een hotspot waarna u in de app uw score actualiseert.

De APP als scoreteller

Alle vragen en routeopdrachten worden de equipes gesteld via de app. Alle antwoorden voert u ook in de app in. De app informeert u dan direct of en hoeveel punten u met dit antwoord heeft gescoord. Via de app ben u zo ook constant op de hoogte van uw actuele positie in de rally. In het laatste deel van de rally gaat het klassement in de app echter “offline” zodat de spanning tot aan de prijsuitreiking blijft bestaan. De app is zo geprogrammeerd dat deze, volledig zelfstandig, de einduitslag per rally berekend.

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.